Obsah fóra METALPOWER METALPOWER
..power in Bohemia territory comes from celtic roots..

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 NastaveníNastavení   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Mrtvý tah

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra METALPOWER -> Trénink
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
petrs

PříspěvekZaslal: Út březen 09, 2010 4:19 pm    Předmět: Mrtvý tah Odpovědět s citátem

Dřepy nemohu, benč mi nejde, za svůj základ tedy považuju mrtvý tah. Mám velmi dlouhé nohy, jsem štíhlé postavy. Techniku jsem na netu a všude možně snad "nakoukal". Zajímalo by mě, jak se nezranit.
Před 2 měsíci jsem se k tomuto cviku vrátil po asi 2 letech pauzy (cvičil jsem ale stále). Začal jsem na nějakých 80 - 90 kg v těžkých sériích, včera jsem zkoušel 120 kg. Jedu hezky postupně, chci se hlavně naučit tu techniku.
Nevím ale jak určit správnou váhu. Dělám po pěti opak. a postupně zvyšuju váhu. Se 100 kg jsem udělal 5, se 110 taky, rezervu jsem cítil možná na dvě opak. Risknul jsem tedy i 120 kg ale jen pro dvě opak., víc jsem raději nezkoušel. Nepřišlo mi to extrémně těžké i když to těžké určitě bylo.
Jak ale určitě správně tu hranici, když svoje maximum neznám? Jak říkám mám z tohoto cviku strach, zranit se nechci. Raději půjdu po krůčkách a pomalu.
Ocenil bych kdyby tu zkušení dali svoje postřehy ohledně tohoto cviku.
libor hurdalek

PříspěvekZaslal: St březen 10, 2010 9:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj Petrsi.
Odpověď není jednoduchá. Většina programů pro powerlifting hovoří o stanovení maxima pro jedno opakování a z něho pak vychází pro stanovení vah pro různé intenzity tréninku. Toto je však možné, pokud již nějaké zkušenosti máš a máš dobrou techniku alespoň na tolik, aby jsi se nezranil.
Nevím jak dlouho mrtvolu cvičíš, ale pro začátek bych se možná soustředil na pomalé, ale postupné zvyšování váhy v každém tréninku. Třeba i po 5 kg. A zároveň bych piloval techiku. Časem na strop narazíš sám. Teprve po nějaké době bych se pokusil o maximálku. (dejme tomu 3 měsíce), ale toto je skutečně individuální.
Pro mrtvolu bude dobré cvičit i doplňkové cviky: Přítahy v předklonu s VČ, krčení ramen, rumunský MT a pod. Záleží v čem jsou slabiny.
Jak jsi psal, že máš v sérii rezervu na 1 až 2 opakování, tak toho se drž. Pokud bedeš poctivě dělat 4 série na konci budeš s vahou akorát.
Silový trénink základních cviků není postaven na vynucených opakováních a dopomoci.
Hlavně nezapomínej na břicho. Musí být v rovnováze se zádovými svaly, aby byl střed těla pevný. Pokud budeš vynechávat břicho, časem by se mohly dostavit bolesti zad.
K tréninku zad je těch informací velice mnoho a nevím čím začít. Spíše bych se zeptal. Jak daleko to máš do Trutnova? Pokud to není daleko, mohl bys k nám zajet. Není nad osobní ukázky a domluvu.

Naposledy upravil libor hurdalek dne St březen 10, 2010 10:33 pm, celkově upraveno 1 krát.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Celtic

PříspěvekZaslal: St březen 10, 2010 10:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Anebo postnout video tvého mrtvého tahu - techniky, pro začátek.
libor hurdalek

PříspěvekZaslal: St březen 10, 2010 10:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Celtic napsal:
Anebo postnout video tvého mrtvého tahu - techniky, pro začátek.

I tohle je řešení. Pak je na čem stavět.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
petrs

PříspěvekZaslal: Čt březen 11, 2010 11:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zkusím to video natočit. Buď na mobil nebo v horším případě se to nějak naučím s kamerou. To video mám dát na youtube nebo jde nahrát někam sem? Zatím asi teda postupuju správně. Břicho neflákám. Jak poznám, která partie je při mrtvole slabina?
Jo a ještě - jsem ze Sokolova, což je asi dost daleko bohužel. Tady máme pouze vzpěračský oddíl ale práce a osobní život mi moc nedovolují podřizovat se režimu oddílu.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra METALPOWER -> Trénink Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: