|
METALPOWER ..power in Bohemia territory comes from celtic roots..
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
petrs
|
Zaslal: Út březen 09, 2010 4:19 pm Předmět: Mrtvý tah |
|
|
Dřepy nemohu, benč mi nejde, za svůj základ tedy považuju mrtvý tah. Mám velmi dlouhé nohy, jsem štíhlé postavy. Techniku jsem na netu a všude možně snad "nakoukal". Zajímalo by mě, jak se nezranit.
Před 2 měsíci jsem se k tomuto cviku vrátil po asi 2 letech pauzy (cvičil jsem ale stále). Začal jsem na nějakých 80 - 90 kg v těžkých sériích, včera jsem zkoušel 120 kg. Jedu hezky postupně, chci se hlavně naučit tu techniku.
Nevím ale jak určit správnou váhu. Dělám po pěti opak. a postupně zvyšuju váhu. Se 100 kg jsem udělal 5, se 110 taky, rezervu jsem cítil možná na dvě opak. Risknul jsem tedy i 120 kg ale jen pro dvě opak., víc jsem raději nezkoušel. Nepřišlo mi to extrémně těžké i když to těžké určitě bylo.
Jak ale určitě správně tu hranici, když svoje maximum neznám? Jak říkám mám z tohoto cviku strach, zranit se nechci. Raději půjdu po krůčkách a pomalu.
Ocenil bych kdyby tu zkušení dali svoje postřehy ohledně tohoto cviku. _________________ Já to dokážu! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
libor hurdalek
|
Zaslal: St březen 10, 2010 9:45 pm Předmět: |
|
|
Ahoj Petrsi.
Odpověď není jednoduchá. Většina programů pro powerlifting hovoří o stanovení maxima pro jedno opakování a z něho pak vychází pro stanovení vah pro různé intenzity tréninku. Toto je však možné, pokud již nějaké zkušenosti máš a máš dobrou techniku alespoň na tolik, aby jsi se nezranil.
Nevím jak dlouho mrtvolu cvičíš, ale pro začátek bych se možná soustředil na pomalé, ale postupné zvyšování váhy v každém tréninku. Třeba i po 5 kg. A zároveň bych piloval techiku. Časem na strop narazíš sám. Teprve po nějaké době bych se pokusil o maximálku. (dejme tomu 3 měsíce), ale toto je skutečně individuální.
Pro mrtvolu bude dobré cvičit i doplňkové cviky: Přítahy v předklonu s VČ, krčení ramen, rumunský MT a pod. Záleží v čem jsou slabiny.
Jak jsi psal, že máš v sérii rezervu na 1 až 2 opakování, tak toho se drž. Pokud bedeš poctivě dělat 4 série na konci budeš s vahou akorát.
Silový trénink základních cviků není postaven na vynucených opakováních a dopomoci.
Hlavně nezapomínej na břicho. Musí být v rovnováze se zádovými svaly, aby byl střed těla pevný. Pokud budeš vynechávat břicho, časem by se mohly dostavit bolesti zad.
K tréninku zad je těch informací velice mnoho a nevím čím začít. Spíše bych se zeptal. Jak daleko to máš do Trutnova? Pokud to není daleko, mohl bys k nám zajet. Není nad osobní ukázky a domluvu. _________________ "Velikášství není, když se někdo považuje za víc, než je, ale když se považuje za to, co není" K.Kraus
http://www.youtube.com/watch?v=OCIatdQ7BvY
http://www.gpc.cz/forum/viewtopic.php?t=885
Naposledy upravil libor hurdalek dne St březen 10, 2010 10:33 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Celtic

|
Zaslal: St březen 10, 2010 10:09 pm Předmět: |
|
|
Anebo postnout video tvého mrtvého tahu - techniky, pro začátek. _________________ www.ironpower.cz |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
libor hurdalek
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
petrs
|
Zaslal: Čt březen 11, 2010 11:26 am Předmět: |
|
|
Zkusím to video natočit. Buď na mobil nebo v horším případě se to nějak naučím s kamerou. To video mám dát na youtube nebo jde nahrát někam sem? Zatím asi teda postupuju správně. Břicho neflákám. Jak poznám, která partie je při mrtvole slabina?
Jo a ještě - jsem ze Sokolova, což je asi dost daleko bohužel. Tady máme pouze vzpěračský oddíl ale práce a osobní život mi moc nedovolují podřizovat se režimu oddílu. _________________ Já to dokážu! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|